Nedēļas nogales futbola ceļvedis

09/11/2022

Nedēļas nogales futbola ceļvedis

Tuvojas Latvijas futbola sezonas kulminācija – pēdējās kārtas visās pieaugušo sacensībās, kurās ir palikuši daudzi neatrisināti jautājumi.

SESTDIENA, 12. NOVEMBRIS

"Optibet" Virslīga

Čempionāta pēdējā kārta varēja būt vēl intriģējošāka, tomēr, pateicoties neizšķirtam spēlē starp RFS un FK "Liepāja", trešās vietas un Eirokausu pēdējās ceļazīmes liktenis jau ir noskaidrots - ar bronzas godalgām apbalvota RFS komanda. Tomēr līdz pēdējai virslīgas kārtai vēl ir neatrisināti divi ļoti svarīgi jautājumi. Pirmais, protams, ir čempionu tituls, kur "Valmiera FC" joprojām ir vienu punktu priekšā "Riga FC". Pēdējā kārtā virslīgas kausam būs jāuzturas kaut kur Saldus rajonā, lai jebkurā brīdī varētu doties uz vienu no pusēm, jo Liepājā vietējā FK "Liepāja" uzņems "Valmiera FC", kamēr "Skonto" stadionā Rīgā risināsies Rīgas derbijs starp Riga FC un RFS. Abas potenciālo čempionu pretinieces būs gana motivētas, lai sezonu noslēgtu labā noskaņojumā – spēle Liepājā varētu būt principiāla FK "Liepāja" galvenajam trenerim Tamazam Pertijam, kamēr RFS duelis ar saviem sīkstākajiem pretiniekiem un galvaspilsētas kaimiņiem liekus komentārus neprasa.

Otrs neatrisinātais jautājums ir tabulas pašā apakšā, kur FK "Metta" un SK "Super Nova Salaspils" savā starpā pēdējā kārtā noskaidros, kura no komandām dosies uz pārspēlēm ar "Optibet" Nākotnes līgas komandu Grobiņas SC/LFS, bet kura pametīs "Optibet" Virslīgu. Šobrīd FK "Metta" ir divus punktus priekšā, kas nozīmē, ka pēdējā kārtā Salaspils komandai nepieciešama tikai un vienīgi uzvara.

Visas pēdējās kārtas spēles sāksies vienlaicīgi plkst. 13.00.

Latvijas 2. līga

FK "Beitar" un JFK "Ventspils" komandas jau ir garantējušas sev vietas nākamajā "Optibet" Nākotnes līgas sezonā, taču čempionu titula jautājums ir atklāts. Abām komandām šobrīd ir pa 30 punktiem (ņemot vērā JFK "Ventspils" tehnisko uzvaru), bet pēdējā kārtā ventspilnieki dosies uz Ķekavu, kamēr FK "Beitar" uzņems FK "Staiceles Bebri" komandu. Vienāda punktu skaita gadījumā tiks skatīta labāka gūto un zaudēto vārtu starpība visās spēlēs, jo abu komandu šīs sezonas savstarpējie dueļi noslēgušies neizšķiti 0:0. Priekšrocības šajā radītājā pašlaik ir FK "Beitar".

Tāpat joprojām ir atklāts jautājums par to, kas dosies uz pārspēlēm ar "Optibet" Nākotnes līgas 12. labāko komandu. Šobrīd FK "Karosta" ir divus punktus priekšā FK "Ķekava"/"Auda" futbolistiem, kuriem pēdējā kārtā, kā jau minēts, jātiekas ar JFK "Ventspils" komandu. Tikmēr FK "Karosta" uzņems Jēkabpils SC futbolistus, kuri nespēja savākt sastāvu uz iepriekšējās kārtas spēli Ventspilī.

Visas pēdējās kārtas spēles sāksies vienlaicīgi plkst. 13.00.

"Dali Dali" 3. līga

Šajā turnīrā klāt izšķirošās spēles par vietām. Vispirms Ogres Valsts ģimnāzijas mākslīgajā laukumā par bronzas godalgām cīnīsies FK "PPK"/"Betsafe" un FK "Krāslava". Pirms tam pusfinālā FK "PPK"/"Betsafe" divu spēļu summā piekāpās "Ogre United" futbolistiem, vispirms LNK Sporta parkā piekāpjoties ar 0:2, bet atbildes spēlē aizvadītajā nedēļas nogalē Ogrē cīnoties neizšķirti 1:1. Savukārt FK "Krāslava" pēc neizšķirta 3:3 izbraukuma spēlē ar JDFS "Alberts" dublieru komandu savās mājās piekāpās ar 0:3.

Savukārt vēlāk Tukuma pilsētas stadiona mākslīgajā laukumā FK "Tukums 2000-3" un FK "Pļaviņas DM" noskaidros 7./8. vietas likteni. Tukumnieki pēc zaudējuma mājās ar 3:5 pret Augšdaugavas NSS sastāva problēmu dēļ nebija devušies uz atbildes spēli, kamēr FK "Pļaviņas DM" vispirms izbraukumā piekāpās FS "Jelgava" dublieriem ar 0:3, bet aizvadītajā svētdienā atbildes spēlē mājās piedzīvoja zaudējumu ar 1:5.

Sieviešu futbola līga

Čempionāta pēdējā spēlē tiks noskaidrotas trešās vietas ieguvējas, turklāt tas izšķirsies abu pretendentu savstarpējā spēlē, kad plkst. 14.00 FK "Olaine" uzņems SK "Super Nova"/RTU komandu. Abām vienībām šobrīd ir pa 26 punktiem, bet olainietēm pašlaik ir priekšrocības savstarpējās spēlēs (2:0 un 0:0), kas nozīmē, ka SK "Super Nova"/RTU komandai trešās vietas izcīnīšanai derēs tikai uzvara.

SVĒTDIENA, 13. NOVEMBRIS

"Optibet" Nākotnes līga

Zelta medaļu garšu jau ir izbaudījuši FS "Jelgava" futbolisti, kurus nākamgad redzēsim "Optibet" Virslīgā. Sudraba medaļas sev jau ir nodrošinājuši "Riga FC" dublieri, taču atklāts jautājums ir par bronzas godalgām. Šobrīd "Valmiera FC-2"/VSS ir divus punktus priekšā Grobiņas SC/LFS, kuri jau ir garantējuši sev vietu pārspēlēs ar "Optibet" Virslīgas devīto labāko komandu. Viena no izšķirošajām spēlēm risināsies Liepājā, kur Grobiņas SC/LFS uzņems "Riga FC-2", bet otra spēle šajā neklātienes cīņā par bronzu tiks aizvadīta Jelgavā, kur FS "Jelgava" uzņems "Valmiera FC-2"/VSS.

Tāpat šobrīd jau ir skaidrs, ka FK "Smiltene"/BJSS nākamsezon spēlēs 2. līgā, bet jautājumā par otras izkritējas un pārspēļu dalībnieces likteni nav nekādas skaidrības. Pie dažādiem iznākumiem 13. (izkrīt uz 2. līgu) un 12. (spēlēs pārspēles) vietā var palikt AFA "Olaine", FK "Tukums 2000"/TSS-2, FK "Dinamo Rīga", "Rēzekne" un "Leevon Saldus". Šobrīd sliktākajā pozīcijā atrodas "Rēzekne" un "Leevon Saldus", kuriem ir pa 20 punktiem, atpaliekot no pārējām trīs komandām par diviem punktiem. Tukumniekus gaida spēle ar FK "Smiltene"/BJSS, "Leevon Saldus" uzņems FK "Salaspils" futbolistus, "Rēzekne" tiksies ar RFS dublieru komandu, bet RTU stadionā savā starpā spēkosies FK "Dinamo Rīga" un AFA "Olaine".

Visas pēdējās kārtas spēles sāksies vienlaicīgi plkst. 13.00.

"Dali Dali" 3. līga

Svētdien tiks aizvadītas abas atlikušās spēles arī "Dali Dali" 3. līgas finālturnīrā. Vispirms plkst. 12.30 Ogres Valsts ģimnāzijas stadionā tiks noskaidrots čempions, bet plkst. 18.00 Tukumā ir paredzēta spēle par 5./6. vietu.

Finālā tiksies "Ogre United" un JDFS "Alberts-2". "Ogre United" šosezon aizvadīja pārliecinošu pirmo posmu, Ziemeļu zonā tikai divās spēlēs nospēlējot neizšķirti (ar FK "Lielupe" un FK "Pļaviņas DM"), bet visās pārejās izcīnot uzvaras. Arī finālturnīrā "Ogre United" ir uzvarējusi abās izbraukuma spēlēs, bet abās mājas spēlēs cīnijās neizšķirti. Tikmēr JDFS "Alberts-2" savā zonā palika otrajā vietā aiz FK "PPK"/"Betsafe" tikai viena tehniskā zaudējuma dēļ, taču otrajā posmā ir atstājuši savus konkurentus aiz muguras. Vispirms viņi dramatiskā duelī ar FS "Jelgava-2" iekļuva pusfinālā, kur divu spēļu summā pārspēja Austrumu zonas čempionus FK "Krāslava".

Spēlē par 5./6. vietu tiksies Augšdaugavas NSS un FS "Jelgava-2" komandas. Augšdaugavas NSS savā zonā palika otrajā vietā, bet ceturtdaļfinālā sīvā cīņā pašā spēles galotnē izlaida uzvaru pret "Ogre United". Savukārt FS "Jelgava-2" aizvadīja ļoti pārliecinošu pirmo posmu, savā zonā nezaudējot nevienā no spēlēm un izcīnot pirmo vietu. Ceturtdaļfinālā ceļi krustojās ar Centra zonas otro spēcīgāko komandu JDFS "Alberts-2". Abās spēlēs FS "Jelgava" un JDFS "Alberts" dublieru komandas cīnījās neizšķirti, un tikai pēcspēles sitienu sērijā FS "Jelgava" dublieri palika ārpus labāko četrinieka. Tādejādi FS "Jelgava-2" ir vienīgā komanda no visām "Dali Dali" 3. līgas dalībniecēm, kas, nezaudējot nevienā no sezonas spēlēm, nekvalificējās 2. līgai. Punktus jelgavniekiem pirmajā posmā atņēma JFC "Jelgava" sezonas atklāšanas spēlē, nospēlējot neizšķirti 0:0, un FK "Dobele Allegro" (arī neizšķirts 0:0).

  • Iesaki rakstu:
  • twitter.com
  • facebook.com